Om Tai Chi

Stilhed i bevægelse - bevægelse i stilhed
Stillnes in movement - movement in stillnes

Dansk
English

Tai Chi er en indre kamp- og bevægelseskunst som stammer fra Kina med en tusind årig historie bag sig. Det grundlæggende i Tai Chi som vi kender det i dag, er en serie af nøje sammensatte bevægelser som kaldes, Formen.

Bevægelserne udføres flydende, langsomt og cirkulært og med kontinuerlig rotatation af taljen.Hovedvægten ligger på afspænding, centrering, balance, jordforbindelse og eftergivenhed - kroppens i boende energi vitaliseres og stimuleres.

Tai Chi er forkortet af Tai Chi Chuan (Taijiquan 太極拳 ) og har dybe rødder til den tidlige Taoisme. Centralt i Taoismen er, at alting er i bevægelse og foranderligt. At bevægeligheden søger mod en harmoni som udtrykt og symboliseret i Yin og Yang tegnet, to gensidigt afhængige og modsatrettede tilstande.

"The goal is not to demonstrate strength, power or violence. The goal is to attain serenity, tranquility, and the discovery of oneself. It is truly an exercise of the mind."

Master Tung Kai-Ying on Tai Chi Chuan.

Dansk
English

Som biologiske væsner stræber vores organisme naturgivent på samme måde efter en homeostase (eller harmoni) som er mindst muligt biologisk belastende for hele vores system. Måske det er derfor vores nervesystem ”tager så godt imod” Tai Chi s cirkulære og jordforbundne bevægelser.

Ved regelmæssig træning vil Tai Chi uden tvivl påvirke dit helbred i positiv retning. På et ydre plan vil dine knogler og din muskulatur blive styrket. Du bliver mere smidig og oplever en forbedret balance.

Formen er en koreografi af standardiserende kamppositioner i en lang sammenhængende bevægelse. Det er gennem Formen, at vi oplever en tilstand af vågen opmærsomhed og fuld tilstedeværelse - meditation i bevægelse.

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.